Novice
Zmagovalni predlogi Com'on Maribor se predstavijo
Zmagovalni predlogi Com

V sklopu Festivala Mladi Maribor, ki bo potekal v Mariobur med 30. septembrom in 15. oktobrom, se bodo javnosti premierno predstavili kar štirje izmed petih izbranih predlogov v sklopu participativnega proračuna za mlade Com'on Maribor.

 

V Mariboru deluje veliko izjemno aktivnih mladinskih organizacij, ki se na mnogih področjih ukvarjajo z različno mladinsko problematiko ali pa organizirajo raznovrstne prostočasne aktivnosti. Od kulture, športa, prostovoljstva, glasbe in aktivnega preživljanja prostega časa do aktivnega državljanstva. Žal zaradi pomanjkanja sredstev za promocijo njihov glas preveč krat ne doseže mladih, saj večina mladinskih organizacij deluje na prostovoljski bazi in z omejenimi finančnimi sredstvi. Zato pri MKC (Mladinski kulturni center) Maribor že šesto leto organiziramo festival Mladi Maribor, katerega glavni cilj je predstavitev in promocija njihovih aktivnosti.

Projekt je letos strnjen v dva tedna, znotraj katerih se bo zvrstilo več kot 20 brezplačnih dogodkov za mlade, predstavile pa se bodo tudi realizirane ideje, ki so bile izglasovane v okviru pilotnega projekta participativnega proračuna za mlade ter projekt Eye-net, ki ga je podprla Evropa za državljane, dogodki pa bodo digitalno podprti na socialnih omrežjih in spletni strani festivala.

 

Če bi se rad tudi ti udeležil premierne predstavitve zmagovalnih predlogov, potem pridno spremljaj uradno spletno stran festivala oz. uradno Facebook stran festivala.

 

--- VEČ INFORMACIJ ---

http://festival.mladimaribor.si/
http://instagram.com/mladimaribor

 

Druge novicePoglej vse
 • Zmagovalni predlogi Com

  V sklopu Festivala Mladi Maribor, ki bo potekal v Mariobur med 30. septembrom in 15. oktobrom, se bodo javnosti premierno predstavili kar štirje izmed petih izbranih predlogov v sklopu participativnega proračuna za mlade Com'on Maribor.

   

  V Mariboru deluje veliko izjemno aktivnih ...

 • Glasovanje za najboljše predloge Com
  Med 16. majem 2019 in 12. junijem 2019 je na spletni strani maribor.comoneurope.org potekalo javno glasovanje o pobudah mladih z najrazličnejšimi ukrepi za trajnostno izboljšanje mesta Maribor in življenja v njem. 

  Spletnega glasovanja se je udeležilo ...
 • Glasovanje za najboljše predloge je odprto!

  Od 12. marca do 12. maja 2019 je na spletnem portalu Com'On Maribor potekalo zbiranje pobud mladih, s katerimi bi izboljšali življenje v Mariboru. V tem času je ekipa facilitatorjev na 14 mariborskih srednjih šolah in fakultetah izvedla praktične delavnice aktivnega državljanstva in participativnega proračuna, ki se jih je udeležilo 275 mladih.

Partnerji
 • MKC Maribor
 • PontGroup
 • Erasmus +
 • Mestna občina Maribor
 • Mladi Maribor
 • Com
 • Republika Slovenija