Pobude
Število glasov
23
Lokacija pobude
Stoj, Panorama!
Opiši aktivnosti svoje pobude.
Razgledišče sedmih hrastov na Kalvariji predstavlja čudovit potencial za ureditev točke panoramskega oddiha. Leta 2014 je bil eden izmed hrastov posekan zaradi žledoloma. Štor, ki ostaja, bi želele spremeniti v središče lesenega razgledišča oziroma sedišča. Tako bi pridobili prijetno točko oddiha nad mestom, s čimer bi se posredno spodbujalo Mariborčane k obisku Kalvarije kot rekreativno-družabne lokacije.
Opiši katero potrebo lokalne skupnosti v Mariboru tvoja pobuda naslavlja.
- spodbujanje aktivnosti občanov, - spremembe in izboljšave v okolici, - prostočasne aktivnosti, ki spodbujajo druženje občanov Ljudje potrebujemo v mestu tudi prostor za druženje na svežem zraku - če lahko ob tem gledamo na panoramo Maribora, ga bomo gotovo tudi bolj cenili, naredili kakšen korak več zase in tako izboljšali splošno počutje.
Opiši kje, za katero ciljno skupino in kako nameravaš promovirati svojo pobudo.
Od ust do ušes se sliši najboljša promocija :) Poslužile se bomo še družbenih omrežij in kakšnega informativnega lističa, ki bo obešen na vidnem mestu. Morda pa bomo koga prijetno presenetile tudi tako, da bo sam odkril pridobitev. Naša ciljna skupina je Maribor. Vsi, ki želijo zadihat panoramo mesta, ujeti trenutek zase in občudovati trenutke v objemu narave.
Kakšen je pričakovan učinek tvoje pobude?
Vsak obiskovalec Kalvarije bo imel povečano možnost, da si vzame minutko dlje zase in svojo sprehajalno družbo tako, da spočije noge in oči - da naredi nekaj zase, užije pogled na domače mesto in preprosto posedi v miru in dobri družbi. Obenem bi urejena točka obiska lahko predstavljala tudi privlačnost za turiste.
Ali moraš povečati število članov ekipe za realizacijo svoje pobude?
Da
Partnerji
  • MKC Maribor
  • PontGroup
  • Erasmus +
  • Mestna občina Maribor
  • Mladi Maribor
  • Com
  • Republika Slovenija